Follow Us

06 - 30 20 13 48
info@wdsdeuren.nl

Maandag - vrijdag: 9.00 tot 18.00 uur
Storingen kunt u 24 uur per dag doorgeven via 06- 30 20 13 48

Rolluiken

Rolluiken zijn de beste optie als het gaat om het weren van zon en warmte die de zon genereert. In de winter houden rolluiken de winter juist binnen. U merkt dat dit een aanzienlijk effect heeft op het warmteklimaat binnenshuis. Misschien is het niet de mooiste oplossing maar wel het meest effectief.

Het effect komt tot stand doordat de zon voor het glas wordt geweerd. De lamellen zijn namelijk gevuld met PUR-isolatie en er zit tevens een luchtbel tussen het rolluik en het raam die als extra isolatielaag werkt. Het effect kan oplopen tot maar liefst een warmteverschil van 15 graden Celsius.

Rolluiken zijn opgebouwd uit allemaal losse lamellen van 37 millimeter of 42 millimeter hoog. De lamellen van 42 millimeter hebben een iets dikkere isolatielaag dan de lamellen van 37 millimeter. Omdat de lamellen van 42 millimeter iets dikker zijn, heeft deze ook sneller een grotere kast nodig. Dit hangt af van de hoogtemaat.

Maten rolluiken

De rolluiken zijn verkrijgbaar in de breedtematen 1 tot en met 3,8 meter. De maximale hoogte van de rolluiken is 2,8 meter.

Beide types zijn er in verschillende standaardkleuren en uit te voeren in alle RAL-kleuren. Ook kunt u kiezen uit verschillende kastvormen.

Rolluik als zonwering

Rolluik als afscherming ruimtes

Rolluiken zijn ook functioneel om als afsluiting van ruimtes en doorgangen te gebruiken.

Omdat een rolluik niet met de hand is op te tillen, is deze goed te gebruiken als secundaire afscherming van ruimtes binnen gebouwen zoals sporthallen en clubhuizen.

Op de foto ziet u de afscherming door middel van een rolluik van de kantine / sporthal Multitreffer ’t Zand.

Rolluik als afscherming ruimtes